Hvorfor vedlikehold av WordPress nettsider er viktig

I dagens samfunn så kjører vi oppdateringer i operativ systemet vi bruker, på mobilen men også nettsiden trenger en oppdatering.

I WordPress så er det viktig med vedlikehold og drift. Men hvorfor er det annerledes med en oppdatering av en nettside i forhold til å oppdatere apps på mobilen?
Det er høyere kompleksitet å oppdatere en nettside i forhold til apps på en mobil.

Vedlikehold av WordPress og omgivelsene det er i.

Over tid så endrer omgivelsene og selve nettsiden seg. Dette vil si at det kan skje endringer hos webhotellet, programeringsspråk slik som PHP endres og WordPress i seg selv endres. I alt dette så trengs det at en følger med på mail og sjekker opp om disse tingene i ny og ne.

Hva kan muligens skje hvis en ikke følger med og passer på vedlikehold?

Eksempelvis så har et webhotell laget endringer som har påvirket mail. Da trenger jeg å sjekke at mail fungerer og sjekke inn med kunden.

Eksempelvis så får en nettside et virus. Det kan ta noen timer med å finne ut og så få vekk viruset. Det er en del skritt en må gå igjennom.

Eksempelvis så stopper nettsiden å virke og her må jeg kjapt finne ut hvorfor og så gå inn og rettet opp.

Eksempelvis så går ytelsen ned og da må jeg inn og finne ut hva som skjedde og rette opp. For dette kan påvirke besøkende til nettsiden. Siden trenger å laste kjapt.

Hvis en dropper å oppdatere WordPress og ekstra funksjoner (plugins) så kan det over tid åpens for sikkerhetsfull slik at det blir lettere at nettsiden får virus, at nettsiden stopper å virke, at ytelsen går ned med mer.

Selvom en oppdaterer selve WordPress, plugins og temaer så kan ting gå galt og ikke virke. Da må jeg inn og undersøke og rette opp.

Jevnlig sjekk av en WordPress nettside for å sikre at den fungerer optimalt.

Jeg bruker en egen maintenance/vedlikeholdstjeneste. Dette sjekker at nettsiden er oppe, at ytelsen er bra, tar daglige backups og hjelper meg med å oppdatere nettsiden. Dette vil si oppdatering av selve WordPress, temaer og plugins.

Jeg har egne premium plugins som hjelper til at ytelsen er høy (laster kjapt), sikkerheten er ivaretatt, backups og andre premium plugins som blir lagt til basert på behov til nettsiden.

Jeg har god kjennskap til hvordan å vedlikholde en WordPress nettside, og kan kjapt gå inn og rette opp hvis/når det skjer en feil.

Drift av en nettside.

Jeg har nevnt vedlikehold av en nettside og går nå videre til drift. Drift er å se over nettsiden en gang i blandt med fokus på hva kan endres for at nettsiden kan gå enda bedre. Det er også en gang i blandt funksjoner (plugins) som krever at jeg gjør justeringer etter en oppdatering.

PHP endres også over tid og det er lurt å en gang i blandt sjekke versjonen som brukes og endre dette til en nyere versjon.

Det er ting underveis som krever oppmerksomhet fordi nettsiden endres over tid.

Vedlikehold og drift tar tid. For det er mye å følge med på. Mer en de fleste kjenner til.


Posted

in

,

by

Tags: